Word je van een ijsje gelukkig?

Laatst ging ik naar het strand. Ik had met een vriendin afgesproken bij de strandopgang. Het was het eind van de middag. Ik was wat vroeg dus ik zat daar lekker in de schaduw te wachten. Het was er druk. Er staat daar namelijk een ijscokar. Slimme plek natuurlijk (hij staat er al jaren). Er is veel schaduw en je kan er zitten op natuurlijke bankjes (dat is een andere omschrijving voor grote, dikke boomstammen haha).

 

ANONIEM

 

Dus ik zat daar lekker op het gemakje. Beetje mensen te kijken. Naast mij zaten een man en vrouw. Van ik denk begin 50 jaar. Ze aten een ijsje. Ze waren content na hun dagje strand. De man werd gebeld. ‘Anoniem’, zegt hij en neemt op. Het bleek één of andere energieaanbieder te zijn. Als het dat al echt was, want ik word zelf de laatste tijd gek gebeld met zogenaamde energie aanbieders die me willen vertellen dat mijn tarieven omlaag gaan. Of ik dan wil oversluiten en nog meer blabla. Maar goed.

 

OPGEGETEN

 

Nee natuurlijk trap ik daar niet in. Die man ook niet. Hij was een beetje geïrriteerd. Hij vertelt tegen zijn vriendin (de vriendin of een vriendin) dat hij normaal nooit ‘anoniem’ opneemt, maar hij zat op een telefoontje te wachten. Ik kon niet helemaal volgen waarvan, maar goed daar gaat het niet om. De man herstelde zich snel en zei dat hij het een lekker ijsje vond. Zij ook. Maar nu waren ze op.

 

‘Zullen we er nog één halen?’, vraagt de man. De vrouw kijkt hem wat ongelovig aan. Hij zegt dat hij het meent. Dat ze maar één bolletje hadden gegeten dus waarom niet nog een keer voor één bolletje gaan. ‘Is dat niet gek?’, hoor ik haar vragen. ‘Waarom?’ zegt de man. We hebben een lekkere dag gehad, het was een heerlijk citroenijsje (blijkbaar heeft de man hier een voorliefde voor) en we doen het toch niet elke week?

 

INNERLIJKE STRIJD

 

De man is echt serieus en de vrouw is druk in conclaaf met zichzelf. Je ziet het aan haar ogen. Ze hebben beide een normaal postuur dus ik had niet gelijk het idee dat ze zich nou zo overmatig volproppen met ijs. Anders hadden ze gelijk wel twee of drie bollen genomen denk ik dan. Ook niets mis mee overigens. Ik hou van ijs (nog liever heb ik de slagroom).

 

BLIJ

 

Mijn vriendin komt aangelopen en we begroeten elkaar. Ik sta op en pak mijn spullen. We komen een bekende tegen nog voordat we richting het strand willen lopen en terwijl we daarmee staan te praten zie ik vanuit mijn ooghoeken de rij van de ijscokar. De mevrouw staat weer in de rij.

 

Ik glimlach. Hier geniet ik van. Laat je niet gek maken. Luister naar jezelf. Geniet van het leven. Want het kan zo kort zijn.

 

Veel liefs, Cynthia | Mira LifeCoach

 

PS Herken je de gevoelens die ik met je deel? Heb jij vriendinnen met wie je dit wel eens bespreekt**? Deel deze BLOG dan met ze. Weet dat je er niet alleen voor staat. We zijn allemaal maar mens. En niemands leven is perfect. Laten we ruimte creëren en elkaar helpen onze wereld een beetje mooier te maken.

 

** Heb je zin om deel te nemen aan onze gratis online community op FaceBook?

Uitgangspunt daarbij is: Zijn Wie Je Bent Dat Is Geluk.