Welles nietes

Vaak word ik gevraagd waar ik mij inspiratie vandaan haal als het gaat om de artikelen, e-books, BLOGS en posts die ik schrijf. En bij een creatieve vraag hoort….in dit geval….en saai antwoord. Namelijk: het leven zelf. Daar haal ik mijn inspiratie vandaan. Dat is natuurlijk super algemeen. Maar ik kan het niet anders samenvatten. Ik kan een fragment horen op de radio, een gesprek opvangen in de supermarkt of een advertentie zien in tijdschrift.

 

Ik kan iets mee maken, een verhaal van iemand horen of iets zien gebeuren op straat. Het leven zelf is er altijd en overal. En dat leven is behoorlijk veranderd de afgelopen 3 maanden. Een aantal zaken zijn voor jou en mij hetzelfde, maar tegelijkertijd is onze beleving ervan compleet anders.

 

NO JUDGEMENT

 

Natuurlijk heb ik een mening over de maatregelen. Natuurlijk vind ik ook wat van alle nieuwsberichten die ook mij bereiken (al doe ik mijn best ze zoveel mogelijk te ontduiken). Wat me steeds meer opvalt is dat de saamhorigheid die er eerst was nu ver te zoeken lijkt. Er zijn een soort van 2 kampen ontstaan. De mensen die het eens zijn met de maatregelen en ze netjes opvolgen en de rebellerende mensen die er klaar mee zijn en er ook zo naar handelen. Over beide oordeel ik niet. Ik weet hoe het mensenbrein werkt. Ik weet hoe ons oerinstinct het soms over kan nemen. Ik weet hoe moeilijk het is een gedragsverandering door te voeren zonder intrinsieke motivatie. En waar kies je dan voor? Naar je intuïtie luisteren of het ratio? Pas je je gedrag aan of verloochen je daarmee jezelf?

 

HERKENNING

 

Veel mensen in mijn praktijk lopen momenteel met deze vragen. Misschien jij ook wel. En hoe graag ik het ook zou willen: er is niet maar één antwoord op de vragen waar je mee loopt. Ook dit zijn situaties die maatwerk vragen. Afgestemd op maatschappelijk kaders en jouw innerlijke waarheid.

 

Op mijn vorige mail kreeg ik veel reacties van mensen. Wat me daarbij opviel is dat er een opvallend grote groep was die zei: “Ik vind het HEERLIJK deze Coronatijd! Lekker in mijn cocon, bezinning en rust. Cynthia wat jij schrijft klopt niet, want ik herken me er niet in”.

 

Ook deze mensen zouden moeten weten dat het gros toch vooral moeite heeft met alles wat er op hen afkomt. En dàt zijn de mensen die mijn e-books lezen, een gratis inzicht (video)call boeken of zich inschrijven voor mijn masterclass of training.

 

Ik bedoel het niet onaardig, maar als ik geen brood nodig heb ga ik ook niet bij de bakker in de rij staan. En ik ga ook de mensen die wel in de rij staan niet vertellen dat ze yoghurt moeten gaan eten in plaats van brood.

 

LET IT BE

 

Door die twee kampen die langzaam ontstaan merk ik steeds meer strijd en agressie om me heen. En de lontjes zijn al korter door het thuis zitten en het onnatuurlijke gedrag wat we moeten vertonen. Hoe ervaar jij dat? Lukt het jou mensen hun eigen mening te laten houden? Zonder te oordelen? Of heb je de behoefte de ander te overtuigen van jouw standpunt? Lukt het jou gewoon te zijn? Neutraal zijn over het standpunt van de ander.

 

Laten we van saamhorigheid overstappen naar verdraagzaamheid. Want misschien denk je er nu ook wel anders over dan 3 weken terug. En misschien over 2 weken ook wel weer anders. We leven met elkaar en naast elkaar. Niet tegen elkaar.

 

Alsjeblieft?

 

Veel liefs, Cynthia | Mira LifeCoach

 

PS Herken je de gevoelens die ik met je deel? Heb jij vriendinnen met wie je dit wel eens bespreekt**? Deel deze BLOG dan met ze. Weet dat je er niet alleen voor staat. We zijn allemaal maar mens. En niemands leven is perfect. Laten we ruimte creëren en elkaar helpen onze wereld een beetje mooier te maken.

 

** Heb je zin om deel te nemen aan onze gratis online community op FaceBook?

Uitgangspunt daarbij is: Zijn Wie Je Bent Dat Is Geluk