Voor een prikkie op de eerste rij.

Nu Nederland in de ban is van het feit dat we vannacht het Eurovisiesongfestival hebben gewonnen wil ik het met jullie hebben over de waarde van geld. Geen populair onderwerp. Maar het moet even ;)

 

MADONNA

 

Want zoals jullie op social media kunnen lezen is er veel te doen over het optreden van Madonna vannacht bij het songfestival. Men betaalde daar 1 miljoen euro voor. Ik weet niet hoe goed gevuld jouw beurs is, maar ik vind dat veel geld! Als je dus zoveel geld ergens voor betaald, mag je een bepaalde verwachting hebben over de kwaliteit. Toch?

 

Nu ben ik geen zangcoach, maar ook ik kon horen dat de kwaliteit van Madonna's optreden niet optimaal was. En dan zeg ik het heel netjes. Ja mevrouw is al ouder en ik kan het zeker niet beter, ook niet nu ik nog jonger ben, maar als je al zo'n staat van dienst hebt, al zo ontzettend vermogend bent, is het dan fair om zoveel geld te vragen voor zo'n slechte prestatie?

 

BEGRIP

 

Zou ze het gratis hebben gedaan, om haar statements te promoten, en zat ze er dan af en toe naast, swah dan is het makkelijk om compassie te hebben voor haar optreden.

Maar nu gaat er 1 miljoen euro (min de kosten die ze heeft aan dansers, techniek etc, I know) in haar zak en wat krijgen wij als miljoenenpubliek ervoor terug? Watvoor boodschap zend je hiermee uit? Wat zou je allemaal voor fantastische dingen kunnen doen met 1 miljoen euro als je kijkt naar het verschil wat zij in de wereld zou kunnen maken met haar bekendheid?

 

KUNST

 

Op het nieuws van de week ook een item over een stalen konijn. Het kunstwerk is geveild voor 81 miljoen euro. Mijn hemel! Ik zat te kijken met mijn zoon en hij keek me aan met grote ogen die zeiden 'mama is dat echt waar?!'. Hoe leg je zoiets uit?

 

AJAX

 

En dan een collega die moeite had met een cliënt die zijn afspraak had gemist. Hij gaf eerlijk toe dat hij de afspraak was vergeten. Hij gaf als excuus dat zijn favoriete club Ajax een belangrijke wedstrijd speelde en hij met zijn hoofd daarbij was geweest. Dat betekent dat hij een 'no show' was. Zij had tijd ingepland en zich uiteraard voorbereid en stuurde hem, zoals haar algemene voorwaarden ook benoemen, een factuur. Meneer was daar niet van gediend.

 

Ik weet niet watvoor werk meneer doet, maar hoe zou hij het vinden als hij bijvoorbeeld een winkel runde, open was en er geen klanten kwamen? Hij was open, had producten ingekocht, de verwarming aangedaan, de kas opgemaakt en wilde met liefde zijn producten verkopen, maar er kwam niemand. Betaal je dan de huur niet? Want je was er wel, maar er kwam niemand? Hoe zou de verhuurder reageren denk je?

 

PRIKKIE

 

Je komt toch ook gewoon opdagen bij de dokter of tandarts? En je bent zelf dit coachtraject aangegaan. Niemand dwong je ertoe, je hebt hier bewust voor gekozen.

Ik raak soms een beetje geïrriteerd van de mensen die altijd alles maar voor een prikkie willen. Je gaat een afspraak aan samen. Wij leveren als coaches serieus werk en we zijn gemotiveerd je te helpen. Wij bereiden ons voor en zitten klaar met ons goede gedrag om ons volledig te focussen op jou het komende uur. 

 

Terug naar Madonna. Stel dat ik € 500,- per uur zou rekenen en in plaats van dat we met een coachsessie bezig zijn drinken we thee en kletsen we wat over die leuke, nieuwe film die laatst is uitgekomen. Zou je je dan ook niet  ongemakkelijk voelen daarna? Zou je niet denken: tja het was gezellig hoor, maar was dit theekransje nu € 500,- waard? Ik had toch een andere verwachting.

 

Kortom...genoeg om over na te denken, want de waarde van geld is wel vastgelegd, maar de beleving ervan is voor iedereen anders.

 

Veel liefs, Cynthia | Mira LifeCoach

 

PS Herken je de gevoelens die ik met je deel? Heb jij vriend(inn)en met wie je dit wel eens bespreekt? Deel deze BLOG dan met ze. Weet dat je er niet alleen voor staat. We zijn allemaal maar mens. En niemands leven is perfect. Laten we ruimte creëren en elkaar helpen onze wereld een beetje mooier te maken.