Uitgelachen worden of schijt hebben aan.

Ik dans ZOUK. Dat zal jullie niet ontgaan zijn. In een eerdere BLOG vertelde ik er al over. Zouk is een Braziliaanse partnerdans. Dat doe ik al ruim 10 jaar met heel veel plezier. In het weekend zijn er vaak zoukfeestjes. In de zomer ook ’s middags in strandtenten. Die strandtenten hebben natuurlijk geen dansvloer, maar houten vlonders. Dus als ik naar zo’n feestje ga dan neem ik niet mijn dansschoenen mee, maar van die platte ballerina’s. Oude, goedkope instappertjes, want uit ervaring weet ik dat na één seizoen de zool echt is los gedanst. Ik heb veel schoenen en die zitten allemaal in één kast. Daarin staat ook een bak met platte instappertjes en slippers. De ‘zomerbak’ noem ik hem ook wel. Dus het was van de week weer eens tijd voor zo’n zomers strandfeestje en ik griste mijn ballerina’s uit de bak en ging op pad.

 

WISSELTRUC

 

Eenmaal aangekomen op bestemming zoek je een plekje en verwissel je je schoenen. Onder zoukers is dit een bekend ritueel. In dansscholen is het soms nodig mijn zolen nog wat ruwer te maken met een speciaal borsteltje, maar dat hoeft op vlonders niet.

Ik haal dus het schoenenzakje uit mijn tas en wil ze aantrekken. En dan zakt de moed me in de schoenen (hoe toepasselijk), want ik blijk 2 verschillende schoenen te hebben meegenomen. Nee geen grapje, al wenste ik dat toen wel, ik had een ronde neus en een puntige neusvariant in de haast uit de bak gegrist. Wel was het me blijkbaar gelukt een linker en rechter exemplaar mee te nemen. Lucky me…

 

NAAR HUIS

 

Ik had me verheugd op dit feestje. Ik had er een stuk voor gereden en daarna nog een stuk moeten lopen. Ging ik dan weer naar huis? Op mijn ‘gewone’ schoenen dansen was geen optie. Dan zou ik als een slechte versie van Pinokkio aan touwen bungelend van man tot man strompelen.

Ik wilde niet naar huis. Ik wilde dansen. Maar ik kon toch niet 2 verschillende schoenen aantrekken? Ik hou van asymmetrie en het is vaker voorgekomen dat ik bewust voor verschillende sokken koos, maar 2 verschillende schoenen had ik nog nooit gedragen. Laat staan erop gedanst. Eerst moest ik er nog om lachen, dat had ik weer haha. Maar daarna begon ik toch te balen.

Ik keek een beetje bedroefd om me heen en nam een besluit. Ik ging me niet laten leiden door het lijden wat ik vreesde. Ja misschien zouden mensen raar gaan kijken of me uit gaan lachen. Of er zou een nieuwe roddel over me ontstaan. Maar zonder schoenen kon ik niet dansen en DAAR kwam ik voor. Dus ik deed ze aan. En ik had een heerlijke middag!

 

GEWOON DOEN

 

Ik heb niet één blik gezien die onaardig bedoeld was. Ik heb überhaupt niet één blik gezien van iemand die het was opgevallen. De vrouwen hadden het misschien wel gezien, maar de mannen….niets van gemerkt. Ik kon heerlijk dansen en ging vol energie en dankbaarheid weer naar huis.

Hoe vaak ben jij bang voor de reactie van iemand op jouw gedrag? Belemmert het je JOUW leven te leven? Het leven dat jij eigenlijk wilt. De keuzes die je eigenlijk zou willen maken, maar wat zal die of die ervan vinden… Leer luisteren naar jezelf. Richt je leven niet in naar de behoeften van anderen.

 

Meer inspiratie nodig? Download dan een van mijn gratis E-books. En ik zal je alvast verklappen….zaterdag lanceer ik een gloednieuw E-book XL. Ook helemaal gratis.

Waar die over gaat? Dat kan je te weten komen op de jaarmarkt in Pijnacker zaterdag 29 juni 2019 of meld je snel aan voor het Happy News en blijf op de hoogte.  

 

Aanmelden kan HIER.

 

Veel liefs, Cynthia | Mira LifeCoach

 

PS Herken je de gevoelens die ik met je deel? Heb jij vriendinnen met wie je dit wel eens bespreekt**? Deel deze BLOG dan met ze. Weet dat je er niet alleen voor staat. We zijn allemaal maar mens. En niemands leven is perfect. Laten we ruimte creëren en elkaar helpen onze wereld een beetje mooier te maken.

 

** Heb je zin om deel te nemen aan onze gratis online community op FaceBook?

Uitgangspunt daarbij is: Zijn Wie Je Bent Dat Is Geluk.