The Now Age. Wat is dat nu weer?

Vorig jaar las ik voor het eerste over de Now Age. Een vervolg op de New Age.

Oké. Weer iets nieuws dacht ik. Van nature ben ik nieuwsgierig naar wat dat dan is. Enigszins sceptisch las ik verder.

De Now Age is een nieuwe spirituele stroming. Een eigentijdse update van de New Age uit de jaren zeventig. Men zegt dat de Now Age zich richt op het hier en nu. En dat vrouwen er vooral de leiding in nemen en massaal samenkomen.

 

Je leert alert te zijn en te vertrouwen op je intuïtie. Binnen de Now Age is er veel erkenning voor het innerlijke weten en de kracht van de natuur. En men wil nu spiritualiteit toegankelijk maken voor een breder publiek.

 

EN EN

 

Wat de Now Age kenmerkt is dat materialisme samengaat met spiritualiteit. Dus niet alleen make-up loze vrouwen op sandalen in kleurige motieven gekleed, maar diezelfde vrouwen die koffie mèt cafeïne drinken met een laptop op schoot. Niet alleen een vegetarische wereldverbeteraar, maar ook gaat zij met de auto naar de supermarkt op de hoek als het regent.

 

BEESTJE KRIJGT NAAMPJE

 

Het kan natuurlijk aan mij liggen, maar is het gek als ik de oh zo nieuwe Now Age movement vertaal cq samenvat als: spiritualiteit wordt meer gewoon? Als ik het zo lees zit ik al jaren in de Now Age. Ben ik opeens een aanhanger zonder me daarvan bewust te zijn.

Steeds meer mensen ervaren de toegevoegde waarde van spiritualiteit in hun leven en het taboe erop begint langzaam te slinken. Het is bekender hoe breed spiritualiteit kan worden geïnterpreteerd en door de vele nieuwetijdskinderen worden we op grote schaal getriggerd.

 

Maar nee het moet weer een naam krijgen. In een hokje passen. Een stempel krijgen. The Now Age.

 

HIGH VIBE

 

Wat ik dan wel weer heel leuk vind is de nieuwe term ‘high-vibe’. Een bijvoeglijk naamwoord om uitdrukking te geven hoe een ervaring, voedingsmiddel, object of gesprek wat jouw energie hoger laat vibreren. Een stuk veelzeggender als het populaire ‘epic’, want tegenwoordig is bijna alles epic, waardoor bijna niets meer epic is, snap je het nog?

 

ZIJN WIE JE BENT

 

In onze FaceBook community laten we je zien en helpen we je met het zijn wie je bent. In de new age, now age, of welke term jij er zelf graag aan wilt geven. Ook staan er weer 2 nieuwe data op het programma van de gratis masterclass De Kracht Van Je Mindset. Check de data HIER.

 

Ik ga gewoon door met het lekker mezelf zijn in een tijd die ik graag vul met wat ik wil. Laptop, wierook, meditatie, wijn I love it all!

 

Liefs Cynthia – Mira LifeCoach

 

PS Herken je de gevoelens die ik met je deel? Heb jij vriendinnen met wie je dit wel eens bespreekt? Deel deze BLOG dan met ze. Weet dat je er niet alleen voor staat. We zijn allemaal maar mens. En niemands leven is perfect. Laten we ruimte creëren en elkaar helpen onze wereld een beetje mooier te maken.