STOP MET GOEDE VOORNEMENS

Het is weer zover. Elk jaar komt dezelfde vraag: heb jij nog goede voornemens? Of zelfs: wat zijn je goede voornemens? Er vanuit gaand dat je die natuurlijk hebt.

 

Goede voornemens zijn luchtkastelen. Het zijn wensen, dromen, dingen die je graag wilt. En daar wil je het liefst helemaal niets voor hoeven doen. Ja zo werkt het leven natuurlijk niet. Dat hoef ik je niet uit te leggen hoop ik.

Maak een visionboard. Waar wil je naartoe? En maak een plan. Een groot plan met kleinere doelen, mijlpalen, een tijdspad en van mijn part succesbeloningen als je ‘goed op weg bent’. Of hou het klein. 1 stip op de horizon die je als meetlat gebruikt bij elke belangrijke keuze die komen gaat.

 

WAAROM

 

Je wilt afvallen, je wilt een andere baan, je zoekt een geliefde of je wil eindelijk die B&B in Frankrijk gaan beginnen. Hartstikke leuk. Good for you. Maar waarom wil je dat? Wat is er anders als je dat doel hebt bereikt? Als je dat kan benoemen dan weet je waar je motivatoren zitten. Die B&B in Frankrijk staat misschien voor jou gelijk aan meer vrijheid. Maar is dat ook zo? Welke nadelen zitten in je blinde vlek? Ga je dan wel die vrijheid ervaren waar je naar op zoek bent?

 

DOEN

 

En als je 5 kilo bent afgevallen, wat dan? Voel je je dan ook echt beter? Gezonder? Wat moet je ervoor laten om dat te bereiken? Meer bewegen, minder ongezonde dingen eten. Heb je daar de tijd en het geld voor? Lees: ben je bereid daar tijd en geld voor vrij te maken? Is jouw innerlijke drive groot genoeg om je doelen te bereiken of heb je ondersteuning nodig? Maak dat kenbaar en maak de organisatie van die ondersteuning onderdeel van jouw plan van aanpak.

 

Neem je dus niets voor. Ga het doén.

 

En voor dat je nou met het formuleren van doelen en het maken van plannen aan de slag gaat: wil je dit ècht? Is dit iets wat je ook zou willen als mensen het raar vinden of niet begrijpen? Of wil je dit eigenlijk alleen maar, omdat ‘men’ vindt dat dat goed is voor jou? Of wordt het van je verwacht?

Wat je ook gaat doen het komende jaar (of juist gaat laten), ik wens je in gezondheid alle goeds. Maak er wat van!

 

Veel liefs, Cynthia | Mira LifeCoach