Omgekeerde wereld

Ik had laatst een coachgesprek afgerond en mijn energie stroomde volop. Hè hoort dat niet andersom te zijn?

 

DE BEKENDE BOS

 

Laat me je voorstellen aan Manon. Zo heet ze natuurlijk niet echt, maar anoniempje klinkt ook zo vaag. We sloten het gesprek af en opeens kwam ze met een bos veren (je weet wel voor op die spreekwoordelijke donkere plek).

Ze zei: “Cynthia, mijn psycholoog kon een voorbeeld aan je nemen. Je zegt waar het op staat en helpt me die verstrengelde bolletjes wol in mijn hoofd weer uit elkaar te halen. Na een gesprek met jou zie ik het weer helder en weet ik waar ik me op wil focussen. Wat ik moet doen en vooral moet laten”. “Nou eh...”, sputterde ik nog tegen. “Ja echt. Ik wil niet slijmen ofzo, maar ik moet van jou toch altijd eerlijk zijn? Zonder jou had ik allang Robert een knal verkocht”.

Gevalletje mond vol tanden voor mij…

 

ONGELABELD

 

Dat was na onze 6de sessie. Manons leven was bij onze start naar eigen zeggen ‘echt een zooitje’. Dat viel best mee, alleen lagen feiten, angsten, aannames, twijfels en emoties allemaal op een grote hoop en ongelabeld. Nu zijn we een aantal sessies verder en zegt ze dapper “het voelt nog niet goed om alleen verder te gaan”. Ze wilde van begin af aan geen coachpakket. “Nee”, zei ze, “ik wil gewoon steeds losse sessies. Zoveel als nodig”. Dat idee vond ze prettig. Ze heeft sindsdien al mooie stappen gemaakt.

Dit soort feedback zorgt ervoor dat ik weer weet waarom ik dit werk doe. Ècht iets bij kunnen dragen aan iemand kwaliteit van leven. Dat is waar ik van ga stralen. Waar mijn energie van gaat stromen!

 

Manon heeft een lage cashflow, maar een ijzersterke commitment en eigenlijk loopt alles altijd anders met haar in de sessies dan gebruikelijk is (ja ik zeg het maar eerlijk, als ze zich hierin herkent kan ze er om lachen weet ik).

 

TROTS

 

Wat ze soms vergeet is dat ik haar alleen maar de handvatten aanreik. Ik help haar met die figuurlijke spiegel en de bolletjes wol in haar hoofd, maar ZIJ is degene die andere keuzes maakt. ZIJ is degene die de verandering in haar leven mogelijk maakt. En zo hoort het ook. Retetrots ben ik op haar (zoals op al mijn coachees, maar toch…).

Volgens haar ben ik “gewoon een tof wijf”, but she’s got the balls!

 

Deze week geef ik voor de laatste keer deze maand nog de gratis online masterclass De Kracht Van Je Mindset. Wil je erbij zijn? Check HIER alle details.

 

Liefs, Cynthia | Mira LifeCoach

 

PS Herken je de gevoelens die ik met je deel? Heb jij vriendinnen met wie je dit wel eens bespreekt? Deel deze BLOG dan met ze. Weet dat je er niet alleen voor staat. We zijn allemaal maar mens. En niemands leven is perfect. Laten we ruimte creëren en elkaar helpen onze wereld een beetje mooier te maken.