Met plezier de goede dingen doen.

 

Ik val gelijk met de deur in huis. Op instagram zie ik constant een reclame van de Loesje posters voorbij komen. Er staat op: “Vind je iets leuk, dan leer je het vanzelf”.

 

Wat een klinkklare onzin. Ik irriteer me dus zo langzamerhand aan die reclame. Nu zijn er meer reclames die natuurlijk niet grappig, interessant, opzichtig, hoogdravend of onwaar zijn, maar deze is een beetje onder mijn huid gaan zitten. Tegenwoordig lijkt het erop alsof je gewoon zen op een matje kan gaan zitten en je dan vanzelf een leuk, gelukkig leven krijgt. Als je er maar hard genoeg aan denkt. Of het maar graag genoeg wilt. “Manifesteren kun je leren”. Ook zo’n dooddoener.

 

Begrijp me niet verkeerd. Ik leef spiritueel.

 

“Spiritualiteit is voor mij bewust leven. Niet vanuit het EGO of ratio, maar vanuit liefde en puurheid. Wie ik ben. Wie ik mag zijn. Ten alle tijden trouw zijn aan mijzelf. Ontwikkeling loopt als een goede vriend continue mee op deze innerlijke reis.”

 

ENERGIELEK

 

Ik geloof ook dat energie gedachten volgt. En dat je vooral positief moet manifesteren met affirmaties en dat dat wèl degelijk je mindset verandert. Maar er is ook gewoon nog de Hollandse nuchterheid en die heet: hard werken. Gewoon kneiterhard je best doen. Geloven en vertrouwen in jouw idealen en vooral in jezelf. En niet opgeven.

 

Want zeg nou zelf. Je kan het heel leuk vinden om te schilderen, maar je bent niet als vanzelf opeens een Van Gogh. Of je vindt het leuk om te zingen, maar dan ben je ook niet opeens de Queen of Pop. Je kan iets leuk vinden, daar je best voor doen, in leren en je vaardigheden ontwikkelen. Je kan ook een talent hebben, dat leuk vinden, daar energie in stoppen en daar een sterk punt van maken. Daar komt mijn hele principe vandaan dat je je mag richten op je 8 in plaats van op jouw 6. Maak van die 8 met veel plezier een 9 in plaats van ploeterend van die 6 een 7. Dat zal je geen energie geven.

 

Zo. Dat gezegd hebbende wil ik ook met jou stilstaan bij hoe het nu met je gaat. Hoe sta je ervoor? Zo na een jaar met Coronabeperkingen? Veel dingen zijn ongemerkt gewoon geworden. Een nieuw normaal. Maar ik weiger verder dat als nieuw normaal in het collectief geheugen te laten opnemen.

 

Ik kan een waslijst aan negatieve dingen opnoemen die deze Coronatijd met zich meebrengt. Maar het heeft velen, en ik hoop jou mee te kunnen rekenen, ook mooie dingen gebracht.

 

LEVENSPAD

 

Vertragen is één van de mooie ontwikkelingen die we overal terug zien. De ratrace is veel minder voelbaar, want veel dingen zijn simpelweg uit de agenda geschrapt. We zijn teruggeworpen op een handje vol zaken met als allerbelangrijkste kern: onszelf. Dat is voor velen confronterend gebleken.

 

Zijn wie je bent dat is geluk. Dat is de ondertitel van mijn praktijk. Regelmatig krijg ik de vraag: maar wat is dat nu preciès? Eigenlijk kan je die vraag alleen zelf beantwoorden. Voor mij betekent het dat ik zo autonoom mogelijk wil leven. En dat lukt me erg goed. Daar ben ik dankbaar voor. Ik weet heel goed wat voor mij belangrijk is en wat niet. Ik weet wanneer ik me teveel laat meeslepen door maatschappelijk druk of verwachtingen. Ik weet wat ik mijn kinderen echt wil meegeven in het leven. Ik ken mijn valkuilen (en herken ze inmiddels redelijk op tijd) en het lukt me goed, niet fantastisch, want ook ik laat me soms verleiden, mijn eigen levenspad te blijven volgen. Heb ik die uitgestippeld? Zeker niet. Heb ik dromen, ja wel, maar vooral emotioneel.

 

Gezondheid en geluk zijn mijn grootste dromen. En dat borgen. De veerkracht die ik door de jaren heen heb ontwikkeld dragen enorm bij aan, in ieder geval, mijn mentale gezondheid. Dat geluk dan maar een keuze is gaat me overigens te ver. Geluk is mijn inziens niet een state of mind. Geluk zit hem voor mij in momenten, emoties, ervaringen. En als je daarvan genoeg hebt op een dag voelt dat voor mij als geluk. En ik heb, ver voor Corona, mogen leren mijn waardering voor het leven uit kleine dingen te halen.

 

Ik kan echt ontroerd raken als ik vers gras ruik en mijn brein dit associeert met de warme zon en ons aardse, verbonden bestaan met moeder natuur. Ik kan heel happy zijn als ik vogels hoor fluiten en ik dit associeer met nieuwe avonturen ondernemen, je bed uit komen en dankbaar de dag vanuit het hier en nu omarmen.

 

KANSEN

 

Toegegeven: nu ik dit schrijf is het grauw buiten, hoor ik de droger draaien en plenst het al uren. Het leven is geen roze koek zullen we maar zeggen. Maar dan kan ik genieten van een heerlijke smaak thee die ik laatst heb gekregen en mijn kinderen speciaal voor mij hebben besteld. Het is echt maar net hoe je naar dingen kijkt. En soms zie ik ook alleen een half leeg glas. Dan mediteer ik, zoek ik afleiding of duik vroeg mijn bed in. Ja jongens veel spannender is het dan ook gewoon niet.

 

Maar anyway, dit afgelopen jaar heeft ons mooie kansen gegeven om onszelf en het leven wat we kiezen te herzien. Te herdefiniëren. Te resetten wellicht. Het heeft een ieder opnieuw de ruimte geboden om de relatie met zichzelf opnieuw aan te gaan. Om jezelf de vraag te stellen: doe ik met plezier de goede dingen?

 

Wie ben je? Wat wil je? Wat kan je? Zit jij nog in de fase dat je naar antwoorden zoekt en kan je daar wel hulp bij gebruiken? Check dan HIER hoe je in 100 dagen van onrust en twijfel naar little happiness gaat. Of reserveer een gratis inzicht (video)call.

 

Lief mens, laat je niet gek maken. Neem écht de tijd om naar jezelf te luisteren en maak de juiste keuzes. Want…als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg.

 

Veel liefs, Cynthia | Mira LifeCoach

 

PS Herken je de gevoelens die ik met je deel? Heb jij vriend(inn)en met wie je dit wel eens bespreekt? Deel deze BLOG dan met ze. Weet dat je er niet alleen voor staat. We zijn allemaal maar mens. En niemands leven is perfect. Laten we ruimte creëren en elkaar helpen onze wereld een beetje mooier te maken.