Kansen zijn er niet voor jou.

Ben jij zo iemand die denkt dat alle leuke dingen altijd net aan je voorbij gaan? Het zit jou tegen als het de ander mee zit. Hoe komt dat denk je? Stel ik ben een chagrijnige vrouw die klaagt en snel geïrriteerd raakt. Welke mensen denk je dan dat ik aan trek? Denk je dat er dan mensen naar me toe komen die blij, vriendelijk en inspirerend zijn of zullen zij ook chagrijnig en geïrriteerd naar mij doen?

 

OVERAL ZIJN KANSEN

 

Elk leven biedt kansen. Soms worden ze echt voor je voeten gegooid. Vaker moet je meer moeite doen om ze te zien. Zie jij wel kansen, maar denk je dan dat ze niet voor jou zijn weggelegd? Je hebt geen tijd, geen geld, het is te moeilijk, je partner vindt het niet goed, het stuit je familie tegen de borst of je wilt het wel, maar je weet gewoon niet hoe en waar je moet beginnen.

 

Ik heb al vaker verteld over mijn vrijwilligerswerk in Peru en met welke inzichten ik terugkwam. Dat toeval daarbij niet bestaat daar ben ik van overtuigd. Niets gebeurd zonder reden al is die reden soms echt niet leuk of kom je er pas achteraf, jaren later, achter.

 

IT’S OUT OF YOUR HANDS

 

Sometimes love can come and pass you by while you’re busy making plans.

It suddenly hits you and then you realize it’s out of your hands. Ave Maria – Beyoncé (2008).

 

Liefde is een mooi voorbeeld waar mensen zich makkelijk in kunnen herkennen. Je was niet op zoek naar een relatie. Je was happy single en toch, opeens, uit het niets, kwam daar een persoon voorbij die je raakte. Hij/zij liet je voelen dat je een kans kreeg de liefde met iemand te delen. Het hoefde niet, het mocht. Je kreeg een kans je leven te verrijken.

 

JA MAAR

 

Ik heb zo’n gevoel mogen ervaren toen lifecoaching op mijn pad kwam. Dat voelde voor mij echt als een kans waarbij ik wel ja moèst zeggen. Mijn hele lichaam, mijn hele zijn schreeuwde dat dit het was voor mij. En ja ook ik had last van de ‘ja maar’ excuses. Natuurlijk waren er zaken die ik eerst moest organiseren of moest overwinnen. Maar ik had al eerder ervaren dat je hart volgen de enige manier is om zelf kansen te creëren. Ik besloot het weer te doen.

Heb jij je dromen opgeborgen? Of wil jij vooruit?

 

ZELF DOEN

 

Denk niet dat er gespreide bedjes voor je klaar staan. Je zal je kansen met beide handen moet aanpakken en zelfs helemaal moeten omarmen. Weet ook dat je niet de illusie moet hebben dat je het alleen kan, maar je moet het wel zèlf doen. Accepteer hulp die wordt aangeboden en vraag het wanneer je het nodig hebt. Ook dat zijn kansen die je krijgt.

 

Zie jij in de spiegel iemand die klaar is om de volgende stap te gaan maken? Ga ervoor! Het online programma ‘Dansen met Draken’ is een programma waarin je van A tot Z in 3 maanden leert hoe je echt stappen kan zetten en daarmee de verandering kan creëren die JIJ wilt. Meer informatie vind je HIER.

 

Liefs Cynthia 

 

PS Herken je de gevoelens die ik met je deel? Heb jij vriendinnen met wie je dit wel eens bespreekt**? Deel deze BLOG dan met ze. Weet dat je er niet alleen voor staat. We zijn allemaal maar mens. En niemands leven is perfect. Laten we ruimte creëren en elkaar helpen onze wereld een beetje mooier te maken.

 

** Heb je zin om deel te nemen aan onze gratis online community op FaceBook?

Uitgangspunt daarbij is: Zijn Wie Je Bent Dat Is Geluk.