It's the mind that shapes the body.

Ruim drie jaar geleden ben ik verhuisd. In het jaar dat volgde kwam ik 12 kilo aan. Ik ging afvallen. En ik kwam weer aan. Ik viel weer af. En kwam weer aan. Na twee jaar stond de teller op -2 kilo. Teleurstellend.

 

Op een dag merkte ik dat ik mijn spiegelbeeld ging vermijden. Spiegels, reflecterende etalages, ik keerde me er vanaf. Ik merkte een toenemende weerstand ten aanzien van mijn lichaam. Het roer moest om. NU!

 

CHECK

 

Inmiddels staat de teller op -17kilo. Ik ben drie maten afgevallen. Ik ben een hele peuter/kleine kleuter afgevallen. Ik vermijd geen spiegels meer en zit lekker in mijn vel. Hoe deed ik dat?

 

·       Mindset is everything.

·       Een basis van koolhydraatarm eten.

·       Maximaal aantal calorieën per dag*.

·       Minimaal 10.000 stappen per dag.

 

*er zijn diverse apps die je helpen met het berekenen van het aantal calorieën wat je, afgestemd op je lengte, gewicht en met gewichtsverlies als doel, per dag mag eten. In diezelfde apps kan je dat makkelijk bijhouden.

 

Ik heb er een half jaar over gedaan en ben trots op het behaalde resultaat! Makkelijk was het zeker niet. Vooral die laatste 5 kilo was hangen en wurgen. Ze wilden mijn lichaam maar niet loslaten. Wat maakte het afvallen moeilijk? Ik hou niet van sporten (heb ik dan ook nog steeds heel weinig gedaan) en ik ben dol op lekker (vooral ongezond) eten. Ik hou vooral van sociaal eten. Dus een terrasje pakken, een lunchafspraak of gezellig uit eten. Een gezellige middag met visite borrelen of met een gebakje het weekend in luiden. Op zaterdag met extra lekkere hapjes en een wijntje genieten.

Ik vind het allemaal heel fijn en lekker.

 

KORTSTONDIG GELUK

 

Waar ik in het begin van de ‘corona tijd’ het thuiszitten als tegenstander had en de kilo’s eraan kwamen (want er was behalve lekker eten niets leuks meer) was het later juist enorm handig dat ik geen sociale eetafspraken meer had die me zouden kunnen verleiden tot calorieën overschrijding.

 

Dus nu blijf ik op dit gewicht. Nee. Ja dat wil ik wel, maar ik ben altijd een jo-jo’er geweest. Ik ga niet mijn leven lang met een app rondlopen en lekker eten ga ik mijzelf ook niet ontzeggen. Ik vind lekker eten niet een salade of cracker, maar pizza, patat, pannenkoeken, sushi, chips, koekjes, slagroom etc. Ik word ook dáár namelijk (naast een prettige spiegelbeeld) gelukkig van. Maar dat is natuurlijk kortstondig.

 

IK VOEL ME GOED

 

Uiteindelijk draait alles om bewustwording. Die zat bij mij al hoog. Na de geboorte van mijn zoon 13 jaar geleden had ik een quarantaine dieet (ja dat is weer eens een andere quarantaine variant). Dat was vanwege een acute intolerantie op melk en schimmels. Ik ben toen veel gaan leren over voeding en hoe je lichaam één en ander verwerkt. En hoe die schimmels dus gevoed worden, waar ze in zitten en hoe je ze dus vermijd. Want mijn darmen blijven gevoelig voor tarwe. Sindsdien eet ik al jaren als basis koolhydraatarm. En dus weinig tarwe en suikers (want die voeden de schimmels en daar kreeg ik weer veel huiduitslag van).

 

Hoe nu verder? Laat ik me een weekend lang gaan dan zit ik de rest van de week op de blaren. Laat ik me weken of maanden lang gaan? Dan moet ik weer een half jaar op rantsoen. Is dat handig? Nee. Maar voel ik me daar goed bij? Ja. En daar gaat het om. Toch heb ik natuurlijk wel als voornemen niet te gaan schommelen met weer zoveel kilo’s. Maar een beetje op en af sluit ik niet uit. Het moet wel leuk blijven ;-).

 

#zijnwiejebentdatisgeluk #miralifecoach #ikbengeendieetcoach #doewatwerktvoorjou

 

Veel liefs, Cynthia | Mira LifeCoach

 

Volg Mira LifeCoach op INSTAGRAM of FACEBOOK.

 

PS Herken je de gevoelens die ik met je deel? Heb jij vriend(inn)en met wie je dit wel eens bespreekt? Deel deze BLOG dan met ze. Weet dat je er niet alleen voor staat. We zijn allemaal maar mens. En niemands leven is perfect. Laten we ruimte creëren en elkaar helpen onze wereld een beetje mooier te maken.