Is dit alles?

 

In 1982 bracht Doe Maar het nummer ‘Is dit alles?’ uit. Ik was toen 2 jaar. Weinig van meegekregen toen al ken ik het inmiddels wel. Laatst hoorde ik het weer op de radio en het viel me op hoe tijdloos de tekst is. Eén van de coupletten is:

  

“We komen niets te kort, we hebben alles.
Een kind, een huis, een auto en elkaar.
Maar weet je lieve schat wat het geval is,
ik zoek iets meer ik weet alleen niet waar.”

 

Alle afzonderlijke aspecten van je leven voelen ok, maar toch ben je niet gelukkig. Je hebt huisje, boompje, beestje. Een fijne partner, kinderen, een auto en elk jaar in de zomer 3 weken heerlijk genieten rondom de Middellandse Zee. En toch denk je: is dit het nu? Wat is de zin van dit alles eigenlijk? Wat voor nut heeft mijn leven? Waar doe ik het allemaal voor? 

  

Je hebt je studie afgerond, een leuke baan gevonden, een huis gekocht, een nog leukere baan gevonden, een ander huis met je geliefde gekocht en toen kwam je eerste kindje. Inmiddels zijn er misschien nog meer kinderen en huisdieren bijgekomen en ben je misschien een nog grotere schuld ten aanzien van je ruimere huis aangegaan.

 

En dan? Ga je nu weer een ander doel zoeken? Welke uitdagingen heb je? Of wil je daar juist naar op zoek?

  

Een algeheel gevoel van onvrede terwijl je feitelijk alles op orde hebt komt steeds vaker voor. Het heeft te maken met het vervullen van je verschillende behoeften. De hoogste behoefte die we als mens hebben is zelfontplooiing. En omdat we nu veel sneller dan vroeger de eerste behoefteniveaus hebben bereikt, denk hierbij aan onderdak, eten, drinken, sociale contacten/relatie, waardering/carrière komen we vaak rond ons 30-ste al in de situatie dat je denkt: is dit alles?

  

Als je weet wie je bent en wat je wilt kan je daardoor de keuzes maken die dat ontevreden gevoel doen verdwijnen. Je leert daarmee je eigen omstandigheden creëren die jou gelukkig maken. Niet wat ‘men’ van je verwacht. Of wat jij denkt dat hoort. Als je weet wat jou belangrijke persoonlijke waarden zijn, wat jij ècht belangrijk vind in het leven dan kan je de juiste keuzes maken en je leven daar op inrichten.

  

Mijn naam is Cynthia Wesseling en het is mijn intentie om jou te inspireren en te helpen (weer) goed in je vel te zitten.

Zodat je het leven gaat leven wat jij wilt 🤩! Mijn intentie is de ster te zijn waarbij mensen zich opladen, zodat ze daarna hun eigen lichtpuntje weer kunnen zijn.

  

Ik doe dat door middel van coaching, video’s 🎥, workshops, BLOG’s 💻, Q&A 🤔, challenges 👍, e-books 📗 en tips & tricks 💡. En er komt een waanzinnige online training aan!

  

Wil je hier niets van missen?

Gun jezelf de aandacht en tijd en word lid van de groep https://www.facebook.com/groups/zijnwiejebentdatisgeluk/

 

Je bent van harte welkom!  

Liefs Cynthia – Mira LifeCoach

  

PS: Heb je nu geen tijd om te kijken hoe ik je met je onrust en twijfels kan helpen?  

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, zodat je alles nog eens na kan lezen en in ieder geval op de hoogte blijft.

Doe het nu, want die waan van de dag slokt je zo weer op! http://eepurl.com/dwo1qX