Ik hou van mij!

Je kent ze vast wel. Die dagen dat het allemaal wat minder lekker loopt. Een paar maanden terug had ik een week waarin er van alles niet lekker liep.

 

Het begon met de hardste klap: een vriendin verbrak onze vriendschap. Zonder tekst en uitleg.

Via de whatsapp. Twee weken ervoor had ze mij gevraagd wat ik van haar nieuwe website vond. Gewoon dat. Dus ze had niet gevraagd om uitgebreide feedback, niet om verbeterpunten, verder geen uitleg.

 

KORT EN KRACHTIG

 

Ik had het die week erg druk met wat privé omstandigheden (waar zij goed van op de hoogte was) en zij zat volop in het creatieproces. Ik wilde haar niet nog ruim een week laten wachten en besloot tussendoor even te kijken. De site was helemaal prima. Alleen de kleurstelling sprak mij niet zo aan. Dat appte ik haar in een kort berichtje. Waar ik normaal uitgebreid reageer met plus- en aandachtspunten reageerde ik nu alleen op de kleuren. Ik zei dat ze mij niet zo aanspraken, waarom niet, maar dat we nu eenmaal allemaal anders zijn. Zoiets. 

 

Daar is het mis gegaan. Ze vond mijn bericht niet opbouwend, te kort en te negatief. Ik legde haar uit dat ik bewust even kort had gereageerd enkel omdat ze had gevraagd ‘wat vind je ervan’ en dat ik haar niet nog een week wilde laten wachten. Dat ik niet de intentie had alleen iets negatiefs te benoemen en dat het juist positief was aangezien ik de rest allemaal heel goed vond.

 

ONBEGRIP

 

Dit sloeg niet aan. Ze begreep mij niet, of wilde dit niet, en begon in algemene termen te spreken dat ‘mensen’ niet meer de moeite namen de ander een goed gevoel te bezorgen.

 

Ik heb toen tijd vrij gemaakt om hierover na te denken. Ik dacht terug aan onze vriendschap en onze gesprekken. Onze hele open en eerlijke gesprekken, waarin ik altijd heb gesproken vanuit de gedachte dat je wilt dat je vriendin happy is of wordt.

 

Het zit niet in mijn aard om, zeker niet tegen een vriendin, te zeggen wat mensen willen horen. Je vraagt aan mij wat vind je ervan en ik geef antwoord. Ja ik had het anders kunnen doen. Ik had meer tijd kunnen nemen, ik had het inderdaad die week later kunnen doen, ik had een langer bericht kunnen maken, andere woorden kunnen kiezen of haar kunnen bellen.

 

BOOS

 

Ik keek terug en werd langzaamaan geïrriteerd. Zij had mij ergens op aangesproken, terecht, dat mag altijd en ik had gereflecteerd. Ik had een toelichting gegeven, stil gestaan bij haar emoties en daar begrip voor getoond. Maar ze bleef erin hangen.

Ik voelde me steeds minder aangesproken. Waren deze emoties van haar echt wel alleen voor mij bedoeld? En mocht ik haar dat vragen en/of met haar delen dat ik inmiddels boos werd van haar onvermurwbare houding die ik nu onredelijk was gaan vinden.

 

We spraken af. Ik wilde dit uitpraten. Echter een half uur voor ons gesprek kreeg ik het appje met daarin de boodschap dat ze de vriendschap beëindigde. Het voelde niet meer goed voor haar.

 

Mijn eerste reactie? WTF?!

 

LOSLATEN

 

De dag erna vond ik mijn konijn dood in zijn hok. En de dag daarna was het Valentijnsdag. Voor veel mensen een commerciële bedoeling, maar ik hou ervan. Ik was/ben aan de lijn en vond het moeilijk de suikers te laten staan (en at ze dan ook). Ik wilde even een deken over mijn hoofd trekken en de uitknop vinden.

 

En na een paar dagen was ik het kwijt. Ik had gehuild, gemediteerd en liefdevol losgelaten. Ik zag de waarde van onze vriendschap en was dankbaar dat ze een tijdje in mijn leven was geweest. Ik heb er weer veel van geleerd. Ik heb een prachtige bos bloemen voor mijzelf gekocht en liep weer lachend door het huis. Ik voelde me weer licht.

 

Ik ben veerkrachtig. Ken mezelf door en door en weet wat ik nodig heb. Geen leven is zonder tegenslagen, maar met genoeg liefde voor jouw unieke zelf en je leven inrichten vanuit een pure, liefdevolle intentie heel je wonden naar littekens.

 

ACTIE

 

·         Hoe ga jij om met tegenslagen? Blijf je er (te) lang in hangen?

·         Hoeveel liefde geef jij aan jezelf?

·         Zie jij in de spiegel iemand die klaar is om daar verandering in te brengen?

·         Ben jij iemand die wil ontdekken wie je nu eigenlijk bent en waar jij nu écht gelukkig van wordt?

·         En ben je bereid de koe bij de horens te pakken en ernaar te gaan handelen? Ga er dan voor!

 

Wil je eerst meer weten over welke rol jouw mindset hierin speelt? Meld je dan aan voor de online gratis masterclass ‘De Kracht Van Je Mindset’. Meer informatie vind je HIER.

 

Voor iedereen met een liefste vriendin: zeg je wel eens hoe waardevol je jullie vriendschap vindt?

En blijf je eerlijk tegen haar en jezelf? Doen hoor!

 

Liefs Cynthia – Mira LifeCoach

 

PS Herken je de gevoelens die ik met je deel? Heb jij vriendinnen met wie je dit wel eens bespreekt? Deel deze BLOG dan met ze. Weet dat je er niet alleen voor staat. We zijn allemaal maar mens. En niemands leven is perfect. Laten we ruimte creëren en elkaar helpen onze wereld een beetje mooier te maken.