Ik heb iets op te biechten.

 

Het was een doordeweekse dag half november. Ik ging naar bed. Het was 00.20u ‘s nachts. Ik keek mezelf aan in de spiegel en zag.................niets. Geen uitdrukking, geen beleving. Moeheid is het woord wat als eerste in me opkwam. Ik zag dat de glans in mijn ogen ontbrak. 

 

HET EI VAN COLUMBUS

 

Alle businesscoaches die ik volgde vertelden me dat online ondernemen de toekomst is. Dat ik NU mee moest hollen, omdat ik anders de boot miste. Dat mijn business niet overleeft zonder hierin mee te gaan. De goeroes die je vertellen hoe online marketing & sales in zijn werk gaat, wat je vooral moet doen en moet laten. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Ik probeerde het bij te benen. Volgde webinars, trainingen en investeerde in opleidingen. Ik betaalde iemand die de echt moeilijke technische dingen voor me deed en ik vertrouwde erop dat dit het ei van Columbus moest zijn. Als ik maar door zou zetten. Als ik maar geduld had.

 

Ik was steeds vaker aan het werk. Overal zag ik nieuwe content in. Alles moest worden uitgewerkt en worden gepland. Bij alles wat ik deed dacht ik na over hoe ik dit op een waardevolle manier met jullie kon delen. Niets was meer gewoon en vrijblijvend. Steeds minder vrije tijd bleef er over. Mijn bankrekening zakte steeds lager in de cijfers door alle nieuwe investeringen die ik deed.

 

LUISTEREN IN PLAATS VAN HOREN

 

Ik had vandaag mijn kinderen naar bed gebracht en kon me nu al niet eens meer herinneren wat ze gezegd hadden voor de ‘slaap lekker’ kus. Welke ervaring hadden ze vandaag beleefd op school? Wat hadden ze met mij willen delen? Wat had ik aangehoord, maar waar had ik niet echt naar geluisterd? Ik zag in de spiegel een altijd zo levenslustige en positieve vrouw en stelde haar de vraag: waar ben je in hemelsnaam mee bezig?!

 

Overtuigingen die mij belemmerden drongen zich aan me op. ‘Ik ben niet succesvol als ik niet mee ga met de massa’. ‘Mensen vinden me niet leuk als ik niet praat naar wat ze willen horen’. Hell no! Zo zijn we niet getrouwd. Aan die handrem trekken Cynthia, dacht ik. En ik zei nog maar eens tegen mijzelf, wat ik ook mijn cliënten/klanten zeg, je moet de waarheid niet verwarren met de mening van de meerderheid. De meerderheid wordt steeds ruwer en meer respectloos. Daar wil ik niet in mee, dacht ik geschrokken.

 

DE BELANGRIJKSTE VRAAG

 

En dat waren mijn alarmbellen. Daar op dat moment besloot ik dat het genoeg was. Gelukkig wist ik precies wat me te doen stond. Terug naar mezelf. Terug naar mijn kernwaarden. Terug naar wat IK wil. Naar wat IK kan en wie IK ben. En dat weer matchen met hoe mijn leven was ingericht. Terug naar DE vraag: wat is het belangrijkste in mijn leven? Op nummer 1 staat het geluk van mijn kids. Op die gedeelde 1e plaats staat hun gezondheid. En waar sta ik? Niet op 2. Ik sta samen met hen op de eerste plaats. Want hoe vaak heb ik mezelf niet verteld dat als ik niet goed voor mezelf zorg, ik niet de moeder voor hen kan zijn die ik wil zijn? Precies.

 

Ik nam een mini-retraite en trok mezelf terug. Veel schrijven, lezen, mediteren en wandelen in de natuur. Ik kwam terug bij het gevoel wat een spirituele reis door Frankrijk mij jaren geleden had gegeven. Mijn hele leven lag toen overhoop. Maar ik voelde alleen maar rust en bezinning. Intens gelukkig was ik zonder tastbaar argument. Tijd om weer naar mijn eigen ik te luisteren in plaats van naar die businesscoaches, marketing goeroes en (life)coaches die net doen alsof geluk hetzelfde is als met de massa meelopen. De code kraken. Vind de gouden oplossing. In 3 stappen een perfect leven. 365 dagen succesvol.

Dat is dus altijd. Het hele jaar door. Elke dag. Het riep zoveel weerstand bij me op.

 

MOE EN ONRUST VAN BINNEN

 

Ik zorgde niet meer goed voor mezelf. Ik besteedde mijn tijd niet goed en mijn energielevel bleef laag. En als ik dan iets leuks deed met mijn kids dan kon ik er niet van genieten. Ik was te moe. Of te onrustig van binnen. En vaak allebei. Wanneer had ik voor het laatst ècht iets leuks gedaan en gelachen? Ik leek alles onder controle te hebben, maar happy? Nee ik realiseerde me dat ik dat nu niet was. Ik, die het zo belangrijk vind geluk te kunnen doorgeven.

 

Life is what happens to you while you're busy making other plans”, zei John Lennon in mijn geboortejaar 1980. Mijn prioriteiten lagen verkeerd, dat mag duidelijk zijn. Ik leefde weer buiten mezelf. John was eigenlijk voor in zijn tijd met het moderne hier & nu leven.

 

QUALITY TIME

 

Ik wilde zo graag iedereen helpen al kostte het me tijd, die ik niet had, en leverde het me geen geld op, wat ik wel nodig had. Ja links- of rechtsom, ook ik heb natuurlijk mijn vaste lasten. De kerstcadeautjes vorig jaar kwamen grotendeels van de kringloopwinkel en speelgoedbeurs. Meer zat er gewoon niet in.

Weer kwam die vraag: waar was ik in hemelsnaam mee bezig? Ik wilde quality time met mijn lieve jongen die straks gaat puberen. En met mijn poppie (zoals ik haar altijd noem). Ik wilde weer gieren met elkaar van het lachen als we in huis met veel fantasie een mediterrane picknick nabootsten zoals in ons flatje 3 hoog achter toentertijd. Waarom nam ik deze keuzes? Vond ik het mezelf niet meer waard om te genieten?

 

JE HEBT ALTIJD EEN KEUZE

 

En dan is het lot van een coach dat je wordt teruggeworpen op de wijsheid van practise what you preach. Je hebt een keuze, zeg ik tegen de mensen die ik coach. Je hebt al-tijd een keuze. Ik had wel tijd. Ik besteedde het alleen niet aan mijn primaire behoeften. Ik had wel geld. Ik gaf het alleen niet uit aan leuke dingen, maar aan (bedrijfs)noodzakelijke kosten. Ik moest opnieuw focussen. Waarom was ik gaan coachen? Echt een keuze was dat toen niet, het was een sterk positief moeten wat ik voelde. Een onbeheersbaar verlangen. Nooit heb ik daar spijt van gehad. Ik geniet er met volle teugen van. Maar hoe had ik me steeds verder laten afleiden van mijn brandend verlangen?

 

Ik word gelukkig als mensen na een coachtraject me een kaartje sturen met hoe dankbaar ze waren voor onze gesprekken. Als ze beschrijven hoeveel het ze heeft gebracht. Ik word gelukkig als mensen na zelf zoveel mooie stappen te hebben genomen een videocall met me hebben en ontroerd zijn, omdat ze zo gelukkig zijn geworden met hun leven. En dat ze dat niet hadden kunnen denken. Dàt is mijn passie. Mijn brandend verlangen. Ik wil nog steeds mensen helpen. Niets liever dan dat. Maar niet meer ten koste van mijn eigen behoeften (en die van mijn kids). Ik heb december gebruikt om stil te staan. En ik voel weer een levenslust die ik de laatste tijd te weinig ruimte heb gegeven.

 

NIEUWE FOCUS

 

Ja het blijft gonzen om me heen. Ik moet mee in de online zichtbaarheid. Exposure. Laat je zien. Wil ik dan geen impact creëren? Ja heel graag zelfs. Wil ik dan niet zoveel mogelijk mensen bereiken? Ja zeker wel! Maar mijn focus verschoof teveel. Ik wil jullie èchte waarde kunnen bieden. Ik wil kwaliteit boven kwantiteit. Ik wil jou coachen op wat JIJ nodig hebt. Ik wil de online wereld gebruiken als middel niet als doel.

 

Ik heb weer genoeg ruimte in mijn hoofd voor rust. Voor inspiratie, plezier en creativiteit! Ik kijk terug op een prachtig en pittig jaar waarin ik mooie, grote stappen heb gezet en als mens weer ben gegroeid. Ik voel me trots en intens dankbaar.

 

Dit jaar ga ik meer tijd en aandacht besteden aan jullie, die al trajecten zijn aangegaan met me. Of voor jou als je binnenkort een kennismakingsgesprek hebt staan. Zweer ik dan het internet af? Nee dat ga ik niet doen. Het internet heeft vele voordelen die ik wil blijven benutten. Door het internet kan ik iedereen ter wereld die Nederlands of Vlaams spreekt e-coachen. Door het internet kan ik mijn masterclasses, online programma, (komende) trainingen en gratis notities en E-books bij jouw thuis op de bank brengen.

 

Maar mijn gedrag op social media zal wel veranderen. Hoe….dat weet ik nog niet precies. De afgelopen weken heb je gemerkt dat er maar één live video was. Ook komen er geen maandelijkse Q&A’s meer. De FaceBookgroep Zijn Wie Je Bent Dat Is Geluk vraagt veel van me. Veel interactie in deze groep is daarom voor mij geen prioriteit meer. Ik post nog met veel plezier, maar ben inmiddels ook erg nieuwsgierig geworden naar de inspiratie die jullie te delen hebben.

 

Ik sta nog steeds 200% achter de titel. En ik wil nog meer dan ooit het boegbeeld ervan zijn. Maar ik ga het gevecht met het algoritme van FaceBook niet meer aan. Het algoritme bepaalt het bereik in de groep. FaceBook bepaalt of en welke berichten op jouw tijdlijn verschijnen. Hoe zonde is het dat mooie posts en content maar maximaal 5% van de groepsleden bereikt?!

Strijden met het grote, blauwe Amerikaanse bakbeest. Ik kijk wel uit. Ik plaats waardevolle content vanaf nu gewoon rechtstreeks op mijn site en zal jullie daarover via HAPPY NEWS informeren.

 

ZIJN WIE IK BEN

 

Ik ga (weer) echt zijn wie ik ben. Ik blijf lekker coachen in mijn praktijk en via e-coachtrajecten. Ook kom ik dit jaar met mooie, nieuwe laagdrempelige trainingen voor jullie. Ik bruis van de ideeën, zit echt in een creatiemodus, maar ik weet ook dat dit soort dingen tijd kosten om goed op te zetten. Bereid je in ieder geval alvast voor op titels die ver weg blijven van ‘persoonlijk leiderschap’ en dat soort nietszeggende containerbegrippen. Ik blijf ook de masterclasses geven, maar je kan het online programma Dansen met Draken nu ook tegen de gereduceerde prijs via de site kopen. Ik zal BLOGS en HAPPY NEWS blijven schrijven, maar alleen vanuit het verlangen dat ik iets te delen heb in plaats van een moeten.

 

Met alle gratis content wil ik je veelvuldig inspireren te Zijn Wie Je Bent en daar simpele tools voor bieden. Ik wil je leren kennen. En je de kans geven mij te leren kennen. Maar als je echt een duurzame verandering wilt in je leven dan moet ik eerlijk tegen je zijn. Als je op het gebied van werk, relatie/gezin of persoonlijke ontwikkeling aan de bak wilt dan helpt dat beetje inspiratie je een paar dagen of weken op weg, maar een echte verandering in je leven zal uitblijven. Daar is nu eenmaal meer voor nodig. 

Verandering, ontwikkeling en groei. Het begint allemaal in je hoofd (mindset). En daarna moet je doorpakken.

 

VERDIEPING

 

Ik heb besloten terug te gaan naar het verdiepen in plaats van opschalen. Ik ga weer staan voor wie ik ben. Authenticiteit. Niet om me te willen onderscheiden, maar om vanuit puurheid te coachen, te ondernemen en te leven. Heel even leek me dat te ontglippen. Ik vertrouw er weer op dat mijn missie zijn weg vindt en bij de juiste mensen terecht komt. Bij jou omdat het voor jou nu misschien het moment is dat ik iets voor je kan betekenen. Of misschien bij je buurvrouw of bij je collega waarbij je denkt ‘ja die matcht met Cynthia Wesseling’. Daarom kies ik er vanaf nu voor om 2x per maand een gratis consult weg te geven. Niet een kennismakingsgesprek van een half uur, maar echt een vol uur gelijk de inhoud in.

 

Wil je me blijven volgen dan kan dat via HAPPY NEWS. Je kan je daarvoor HIER aanmelden. Gratis en vrijblijvend. Wil je dat liever niet dan is dat natuurlijk ook helemaal prima. 

 

VERBINDING EN ECHT CONTACT

 

Deze vernieuwde weg vind ik best spannend. Maar ook tof. Ik zit vol frisse energie en dat voelt heerlijk! Omdat ik weer echt voor mezelf kies. Waar IK voor sta. Mijn 3 eenheid is altijd geloof erin, vertrouw erop en kom in actie. En nu ziet die 3e stap er voor mij anders uit dan dat ik bijna een jaar heb gedaan. Ik maak weer een grote stap uit mijn comfortzone. Ik heb, pak en maak de keuze opnieuw om op mijn intuïtie te vertrouwen. Mijn kompas waar ik altijd op terug kan vallen. Ik heb mijn wake-up call weer gehad.

 

Ik ben dankbaar dat ik deze les mocht leren en het inspireerde me voor onze lieve kindjes ook eens een dankbaarheidsnotitie te maken. Want de overtuigingen die we als volwassenen hebben zijn vaak in onze jeugd ontstaan. En als ik kijk naar de vraagstukken waarmee mensen bij mij komen, dan speelt een laag zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen daarin regelmatig een grote rol. Je niet goed genoeg voelen voor iets of iemand. Of een andere meer waard vinden dan jijzelf. En nog veel vaker wordt het eerst ontkend.........en komt na een aantal gesprekken toch 'die aap uit de mouw'.

 

Hoe fijn zou het zijn als wij onze kinderen nu al konden leren dat er een verschil is tussen egoïsme en goed voor jezelf zorgen? En hoe belangrijk het is te luisteren naar je eigen behoeften. Dat ze trots mogen zijn op elke stap die ze maken. Ook al is het soms vallen en opstaan. Want dat hoort er nu eenmaal bij. Als we nu al een grote positieve impuls konden geven aan de eigenwaarde van een opgroeiend individu. Hoe waardevol zou dat zijn? De notitie DANKBAARHEID OEFENEN MET JE KIND is daarin een eerste stap.

 

Anyway, ik dwaal af ;)

 

Ik ga terug naar binnen, naar mijn altijd wijze intuïtieve stemmetje en ik zal me richten op verbinding. Ik had een nieuw gevoel van vrijheid nodig om me weer verbonden te voelen. Ik wil weer ècht contact met jullie maken. Ik pas ervoor mee te hollen met de koude opmars van presteren onder druk. Ik wil leven door mijn hart te volgen. Ik heb geen ondernemersgeest. Ik ben een sul met marketing & sales. Maar ik ben een kei in mensen coachen, zodat ze weer goed in hun vel zitten en happy door het leven gaan. Tijd om het management op mijn eigen leven weer stevig in de hand te nemen.

 

Veel liefs, Cynthia

 

PS Herken je de gevoelens die ik met je deel? Heb jij vriendinnen met wie je dit wel eens bespreekt? Deel deze BLOG dan met ze. Weet dat je er niet alleen voor staat. Laten we ruimte creëren en elkaar helpen onze wereld een beetje mooier te maken.

 

** Lid worden van de FaceBookgroep Zijn Wie Je Bent Dat Is Geluk kan je HIER

** Mij volgen via FaceBook kan HIER.