Het bestaat wel, maar het is niet echt.

Ik zit op de veranda. Krekelgeluiden vergezellen mij. We zijn een weekje in Limburg. Op een heerlijk vakantiepark. De kids liggen op bed. Ik had me voorgenomen niet te werken. Maar ik krijg altijd juist inspiratie als ik rust creëer of in een andere omgeving ben. Kan je nagaan wat het met me doet als je dat combineert ;). En zoals ik het vaak voel, als je het werk doet wat ik mag doen dan voelt het niet als werk.

 

Creativiteit, inspiratie, inzichten, als ze komen moeten ze eruit. Op papier (ik neem altijd een notitieboekje mee), ingesproken via de dictafoonapp of zoals nu gelijk in een nieuwe BLOG.

 

Er loopt een klein veldmuisje over de balustrade. In de schittering van het meer. Sereniteit is wat ik voel. Een beter woord past niet bij dit moment.

 

GELUKSTOERIST

 

Gisteren begon ik in het boek van Jonathan Lehmann ‘het dagboek van een gelukstoerist’. Ik ben al over de helft en had niet verwacht zoveel te lachen. Ik ga er volgende week een FaceBook Live aan wijden. Beloofd. Als je houdt van een open mind, seks en lekkere down to earth humor…watch it. Zeker als je spiritualiteit misschien zweverig vindt. Je gaat de ballen uit je broek lachen, zoals ik dat vroeger altijd zei.

 

Mocht je nog niet lid zijn van de gratis FaceBook groep doe dat dan alvast even dan mis je hem niet. Ik ga het natuurlijk niet alleen over dat boek hebben hè, dat zal je gewoon zelf moeten lezen als je dat wilt, maar ik ga wel verbindingen maken met een aantal zaken. Enige structuur moet ik daar nog in aanbrengen, want in een voorstadium zijn het altijd borrelende, onsamenhangende flarden die ik nog het best kan omschrijven zoals zo’n warrige professor die je kent vanuit tekenfilms. Anyway, ik schrijf weer zoals ik klets…

 

GOEDHEILIGMAN

 

Goed. Sinterklaas. Huh, wat?! Lekker van de hak op de tak. Maar dat is de reden van deze BLOG eind augustus. We hebben namelijk net lekker gewandeld langs de Maas en mijn dochter begint op de weg terug een kerstliedje te zingen. Sorry zeg ik, vind je het heel erg? De mussen vliegen niet eens ondersteboven…ze vliegen bijna helemaal niet meer (maar we klagen niet I love the sun!). "Okay", zegt ze en zet vol in met "Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje…".

 

Ik kijk haar aan, we lachen en mijn zoon zegt…spoiler alert….Sinterklaas bestaat helemaal niet. Dat weet mijn dochter van 9 jaar ook heus wel en toen sprak zij de woorden: ‘Hij bestaat wel, maar hij is niet echt’.

 

Ik krijg die woorden niet meer uit mijn hoofd. Er zijn zoveel dingen die bestaan in ons hoofd, maar die niet echt zijn. Zoveel gedachten die ons belemmeren stappen te zetten. Zoveel emoties die ons weerhouden van het aangaan van echte verbindingen. Zoveel twijfels die ons zaken doen wegstoppen. Zoveel angsten of onzekerheden die ervoor zorgen dat we in onze comfortzone blijven.

 

En ik vind dat zo zonde. Ik ben gaan coachen, omdat ik eigenlijk niet anders kon. Dat klinkt als een soort roeping, zo zou ik het ook weer niet willen noemen, maar na zoveel in praktijk te hebben ondervonden, zoveel letterlijke en figuurlijke reizen te hebben gemaakt, na vervolgens de praktijk te staven met theorie…was dat het enige logische gevolg wat resoneerde met wie ik was/ben.

 

Inmiddels leren we natuurlijk dagelijks door en trap ook ik nog wel eens in mijn eigen valkuilen. En bij tijd en wijlen ga ik weer eens op zoek naar mijn (nieuwe) blinde vlekken die we ook menselijkerwijs steeds zelf weer creëren.

 

ALLEEN MET JEZELF

 

Geluk is mijns inziens geen continue state of mind. Geen eindbestemming. Het is een practise. Een beoefening. Een bewustwording van waar voor jou geluk in zit. Compleet los van alle maatschappelijke maatstaven, kaders en normen. En welke intrinsieke motivatie je hebt om JOUW geluk na te streven. Kan jij in een kamer zitten met alleen jezelf? Zonder muziek, telefoon, televisie, zonder afleiding. Alleen met jezelf. Alleen met jouw gedachten, emoties, twijfels, onzekerheden en momenten waar je trots en dankbaar voor bent. Vind jij jezelf aangenaam gezelschap? Veel mensen moeten er niet aan denken alleen te zijn in stilte. Die vullen constant leegte en stilte op, om hetgeen er echt toe doet te negeren.

 

Okay okay ik dwaal af, maar ja dat krijg je als je ’s avonds laat hyper en bruisend achter de laptop kruipt. Ik weet dat als ik door ga zo in de komende uren weer een E-book eruit tik of nieuwe trainingslessen, maar nee, bij de keuze de laptop te openen heb ik mezelf gelijk de belofte gedaan het bij deze ene BLOG te houden. Morgenochtend zijn die kippen (ze zien er ook wel uit als 2 mini mensjes a la mijn kids) weer op tijd wakker en staat er een Duits speelpark op het programma dus ik moet wel een beetje fit zijn.

 

31 AUGUSTUS

 

Tot slot zal het je niet ontgaan zijn dat er tot en met 31 augustus een megakorting zit op mijn online programma. Een korting van, jawel, 75%! En ik zal je er gelijk (off the record) bij vertellen: je hoeft niet gelijk te starten. Je kan zelfs pas starten in januari als schone lei bijvoorbeeld, want je lidmaatschap is een jaar geldig. Inclusief je 3 gratis coachsessies. Check HIER alle ins en outs als je jouw deelname nog wilt claimen deze week.

 

Rest mij je een prachtige week toe te wensen. Geniet van elkaar, de zon, wees dankbaar en heb je verdriet, teleurstelling of andere zaken waar je niet uitkomt? Neem dan contact met me op, want grote kans dat het wel bestaat, maar niet echt is.

 

Liefs Cynthia | Mira LifeCoach

 

PS Herken je de gevoelens die ik met je deel? Heb jij vriendinnen met wie je dit wel eens bespreekt? Deel deze BLOG dan met ze. Weet dat je er niet alleen voor staat. We zijn allemaal maar mens. En niemands leven is perfect. Laten we

ruimte creëren en elkaar helpen onze wereld een beetje mooier te maken.