Heeft het eigenlijk wel zin?

Over 38 uur gebeurt het weer. Dat moment dat je vol vreugde met een glas champagne staat te kijken naar het mooie vuurwerk. Je hoort de knallen, ruikt het kruit en geeft de aanwezigen dikke zoenen om ze een heel gelukkig 2020 te wensen. Waarom? Omdat dat traditie is. En omdat je ze het ook echt toewenst waarschijnlijk.

 

Maar ze wensen het jou ook toe. Ze zien graag dat jij in 2020 gelukkig bent. Dat je een fijn jaar hebt. En als je er zo over nadenkt, ja dan gun jij jezelf dat eigenlijk ook of niet?

 

OKAY OF NIET

 

Als je komend jaar hetzelfde gaat doen als het afgelopen jaar, wat gaat er dan veranderen? Waarschijnlijk niet veel. Dingen zullen je overkomen, maar geheel op willekeur zal je dan moeten afwachten wat dat gaat zijn. Vind je dat okay? Of toch eigenlijk niet en ga je na de vakantie toch echt eens de koe bij de horens vatten zoals dat heet?

 

Bijna ieder mens heeft een associatie van een falend ik. Het is niet goed genoeg, niet mooi genoeg, niet dun genoeg, niet slim genoeg of niet lekker genoeg. Waarom toch zo hard zijn voor jezelf? Wanneer komt dat moment dat je eens echt op de rem trapt en durft te zeggen: ik wil het anders. Hoe? Geen idee. Maar ik zit in patronen, gewoontes of gedachten die me belemmeren andere wegen te verkennen. Al is het eerst maar in theorie hè, niemand zegt dat je roekeloos schepen moet verbranden of met 150 km per uur door de bochten moet.

 

AUTONOMIE

 

We zijn tegenwoordig allemaal zo op elkaar aan het lijken. De maatschappij heeft een sterke invloed op wat je denkt en vindt. En ook op de keuzes die je maakt. De media draagt daar flink aan bij. Tel daar een flinke dosis FOMO (the fear of missing out, de angst om dingen te missen), verwachtingen en gebrek aan regie bij op en je staat tot je enkels in drijfzand. En dat drijfzand kan dik zijn, het kan langzaam gaan, maar dat je steeds verder zakt is een gegeven.

 

Jezelf zijn, lukt jou dat echt? Weet jij waar jouw drijfveren liggen, waar je van gaat stralen en heb je dan ook je leven ingericht met die ingrediënten? Zo zonde als je die kans laat liggen. Time flies. Also without fun.

 

Het kan lastig zijn om echt te gaan staan voor wie jij bent. Voor wat jij vindt. Regelmatig ondervind ikzelf daar nadelige effecten van. Maar de positieve effecten overtreffen die ruimschoots. Zijn wie je bent levert ècht geluk op. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar voor jou geluk in zit. Waar jij diep van binnen mee resoneert. Verschuil je niet langer en laat je horen. Laat je zien.

 

ONAANGEPAST

 

“Ik zie jou. Ik erken jou.” Dat gevoel willen we toch allemaal? Ervaar je dat niet dan levert dat twijfel en angst op. Negatieve energie. En daar is drijfzand van gemaakt. Maak het volgend jaar licht. Je wilt niet over een jaar nog steeds denken ‘had ik maar’ of ‘ik zou zo graag’.

 

Durf jezelf te zijn. Te worden. Te ontdekken. Reken af met alles wat je het afgelopen jaar graag wilde en wat niet is gelukt. Start opnieuw. Verander je mindset. Zet hem positief in. Vind je dat eerste stapje lastig? Ik help je in een gratis online masterclass die je gewoon vanaf de bank kunt volgen.

 

Wil je gelijk wat actiever aan de slag? Dan is de gratis workshop actionboard maken misschien wel wat voor jou.  

 

Lief mens, ik wens je voor 2020 zoveel goeds. Zoveel geluk en liefde. Zoveel licht.

Maar je moet het wel zelf pakken.

 

Veel liefs Cynthia | Mira LifeCoach

 

PS Herken je de gevoelens die ik met je deel? Heb jij vriendinnen met wie je dit wel eens bespreekt? Deel deze BLOG dan met ze. Weet dat je er niet alleen voor staat. We zijn allemaal maar mens. En niemands leven is perfect. Laten we ruimte creëren en elkaar helpen onze wereld een beetje mooier te maken.