De band tussen moeder en dochter.

Ik had laatst een weekend met mijn poppie. Dat is het koosnaampje voor mijn dochter. Al bijna 10 jaar. Mijn zoon was bij zijn vader en wij hadden een meidenweekend. Ik had haar gevraagd wat ze allemaal wilde doen. Nee ik had haar gevraagd waar ze heen wilde. En toen zei ze: “Ik wil gewoon thuis blijven”.

 

COCOONEN

 

Ze wilde graag bioscoopje spelen. Popcorn halen, pannenkoeken eten, nagels lakken, maskertjes opsmeren en spelletjes doen.

 

Los van het betere financiële aspect had ik ook wel zin om te cocoonen met zijn tweeën. Het begon die ochtend met een uitgebreid ontbijt. Te uitgebreid natuurlijk, want we konden alle broodjes, croissants, crackers, beschuiten en fruitsalades never nooit in 1x op.

 

Daarna stond er wel één klein minpuntje op het programma: het konijnenhok moest worden schoongemaakt. Maar we namen er de tijd voor en wat een lol hebben we gehad. Het was achteraf helemaal geen vervelend klusje zoals het eerst leek.

 

KUSSENS

 

In ons vorige huis was ik ooit begonnen met de thuisbioscoop. Daar moet je je niet teveel van voorstellen. Het was gewoon een DVD op onze kleine tv, maar ik legde de kussens van de bank op de grond met extra kussen erbij en met dekens lagen we dan met zijn allen voor ‘de buis’. Zo ook in dit huis.

 

Ik had popcorn gekocht (zoute uiteraard, hoe krijgt iemand die plakkerige zoete smurrie weg…) en we keken Horton en Trolls. Twee films die ze al tig had gezien (en ik ook velen fragmenten), maar we gingen er echt voor liggen. Mijn meisje dicht tegen me aan gekropen.

 

De dag sloten we af met pannenkoeken. Wat een drama is, want ik kan die helemaal niet bakken dus toch even uit de cocon voor een klein ritje naar het pannenkoekenrestaurant.

 

DAY AFTER

 

De volgende dag stond in het teken van Spa Welness. We hebben vreselijk gelachen met onze saunamaskers (die warm werden, gloeien die dingen) en onze nagels kregen de kleuren van de regenboog.

 

Daarna koos zij het spelletje Wie Is Het en leer je alles over persoonlijke, uiterlijke kenmerken. Uiteraard verloor ik, ik en spelletjes gaan gewoon niet goed samen, waar zij dan weer heel blij van werd (niets leukers dan je moeder met vraagtekens in haar ogen).

 

Aan het eind van het weekend had ik niets productiefs gedaan, maar zoveel nuttigs. Echt quality time met mijn meisje nu ze nog meisje wil zijn. Ik raad het je aan. Echt. Ze worden te snel groot die bengels van ons.

 

LOSLATEN

 

Nu kan je natuurlijk meerdere redenen bedenken, waarom zo’n weekend bij jou geen mogelijkheid is. Of waarom je zus niet kan doen en zo niet kan regelen. En ik zeg niet dat je het 1 op 1 moet kopiëren, maar het gaat om het gevoel wat je opbouwt. Om de liefde die je met elkaar deelt. En dat zit niet in grote, dure dingen. Het gaat om het loslaten van wat zou moeten of wat men van je verwacht. Je mindset dusdanig instellen dat DIT je prioriteit is gedurende het weekend. 

 

Want daar begint het mee. Grip op je mindset en je niet laten meenemen door wat anderen vinden dat moet. Of jijzelf, want hoe vaak zitten onze eigen opgelegde verplichtingen niet in de weg? Wil je daar mee over weten? Volg gratis thuis vanaf de bank mijn masterclass De Kracht Van Je Mindset. Klik HIER voor meer info en data.

 

Veel liefs, Cynthia | Mira LifeCoach

 

PS Herken je de gevoelens die ik met je deel? Heb jij vriendinnen met wie je dit wel eens bespreekt? Deel deze BLOG dan met ze. Weet dat je er niet alleen voor staat. We zijn allemaal maar mens. En niemands leven is perfect. Laten we ruimte creëren en elkaar helpen onze wereld een beetje mooier te maken.