Scrabble met LAGOM. Bijna perfect....Z-E-N.

Lagom is een Zweeds woord met de betekenis: 'bijna perfect', 'voldoende', 'precies zo goed/veel als het zou moeten zijn'.

 

Omdat de hitte blijft aanhouden leek me dit een perfect moment om LAGOM bij jullie te introduceren.

 

Niet te veel. Niet te weinig.

Leer precies genoeg te doen. Niets meer of minder. Leer aanvoelen wat je lichaam nodig heeft. Weet wat je ziel nodig heeft. Onderzoek jezelf. Bepaal wat je werkelijke behoeften zijn en waar je alleen maar reageert op wat je ego wilt. Vervul je werkelijke behoeften en beperk die ego impulsen.

 

Verwen je zelf als het nodig is en probeer je te beheersen zo vaak als het kan. Zoek naar jouw balans. Wanneer is iets voor jou precies goed?

 

Ssssssst.

Luister eens echt naar wat anderen te zeggen hebben. Hoor het niet alleen, maar wat bedoelen ze nu eigenlijk? En als er niets belangrijkst te zeggen is, zeg dan een keer niets. Probeer te ontspannen als je die stilte ongemakkelijk vindt. Er zijn meer manieren om contact met elkaar te maken.

 

Zeg ook eens nee. Niet snauwend of kattig, maar met respect. Nee dank je wel. Zweden kunnen heel goed nee zeggen. Dat is niet omdat ze onaardig zijn, maar omdat ze eerlijk durven zijn. ‘Nee’ betekent voor hen niet ‘ik mag je niet’ of ‘ik doe het lekker niet’, maar nee betekent gewoon nee.

 

Je hebt er geen zin in, ziet het nut er niet van in of je bent niet bereid er teveel tijd of andere middelen voor in te leveren. Je zet jezelf even op 1. Dat is juist heel aardig. Want voor jezelf mag je (ook) aardig zijn.

 

Zen

Vertraag alles wat je doet eens tot een gezond en overzichtelijk tempo. Laat je niet opjagen. Plan pauzes in met eventueel korte ontspanningsoefeningen. Leer ontstressen in acute situaties. Als je in een team werkt, wees je dan bewust van wat het team van je nodig heeft, niet alleen wat jij van hen nodig hebt. Je hoeft jezelf niet op te offeren, maar zoek naar evenwicht. Harmonie. Daarin kan je bloeien. Ontwikkelen, groeien. Alleen en als team. Vergeet ook niet dat je gezin ook als team samenwerkt. Hoe hoog ligt het tempo daar? Is iedereen daar tevreden mee?

 

Het is mijn intentie om jou te inspireren en te helpen (weer) goed in je vel te komen zitten. Zodat je het leven gaat leven wat jij wilt 🤩! Mijn intentie is de ster te zijn waarbij jij op kan laden, zodat ze daarna je eigen lichtpuntje weer kan zijn.

 

Ik doe dat door middel van coaching, video’s 🎥, workshops, BLOG’s 💻, Q&A’s 🤔, challenges 👍, e-books 📗 en gratis tips & tricks 💡.

 

En er komt een gratis masterclass en waanzinnige online training aan!

Aspecten van LAGOM komen daar zeker in terug.

 
Wil je hier niets van missen? Je bent van harte welkom!

 

Kijk hieronder hoe je gratis nuttige tips & tricks ontvangt en van alles op de hoogte blijft.

 

Liefs Cynthia – Mira LifeCoach

 

Blijf vrijblijvend op de hoogte van de masterclass en online training via http://eepurl.com/dAYG39

 

Wil je de gratis daily planner ontvangen: stuur een mailtje naar info@miralifecoach.nl

 

Het gratis E-book ‘Je begrijpt me gewoon niet!’ ontvangen gaat via http://eepurl.com/dwYU8j     

 

Gun jezelf de aandacht en tijd om te (leren) zijn wie je bent en word lid van de groep https://www.facebook.com/groups/zijnwiejebentdatisgeluk/

 

Doe mee met de gratis challenge voor meer energie: 3 x 5 tips om gelijk toe te passen via http://eepurl.com/dzTVbL

 

Ontvang maandelijks HAPPY NEWS om niets te missen van alle activiteiten en acties http://eepurl.com/dwo1qX