Spijt van de dingen die je niet hebt gedaan.

Vaak wordt me de vraag gesteld wat lifecoaching nu eigenlijk is. En dat snap ik.

 

Er zijn tijden geweest dat ik het allemaal best moeilijk vond om alle ballen hoog te houden. Ik ‘moest’ zoveel. Ik wilde op de 1e plaats mijn kinderen goed opvoeden. Genoeg tijd en aandacht aan ze besteden. Helpen met huiswerk en er echt voor ze zijn. Ik wilde het huis opgeruimd en schoon houden. Ik wilde tijd aan mijn vriendinnen besteden. De boodschappen moesten worden gedaan. Vrienden in moeilijkheden die ik wilde helpen. Had iemand de konijnen eten gegeven? Mijn familie hoe ging het met hen eigenlijk? Wasmanden puilden uit, vuilniszakken zaten net te vol. Sporten moest ook nog tussendoor. De knutselclub op school, oh ja daar had ik me voor opgegeven. Ik had een veeleisende baan waarin de stress bleef toenemen. Dagelijks bedacht ik me, ik wìl dit niet, maar hoe kwam ik eruit? Wat moesten we vanavond eten? Daten. Maar had ik eigenlijk wel zin in een relatie? Een verjaardag, had ik wel op tijd een cadeautje gekocht? Disco op school, ehhh welke outfit paste ook al weer bij het thema? Die berg afwas…mmm ja die stond er dus ook nog.

 

Je leven heeft zich langzaam gevuld. Met mensen, een baan, een liefde, huisdieren, hobby’s. Wil je die nog allemaal graag in je leven? Krijg je er energie van? Of loop je erop leeg?

 

Soms zie je je leven veranderen. En dan realiseer je je op een dag dat dit niet was wat je ooit wilde. Moet het roer rigoureus om of kan het ook anders? Aan welke knoppen kan en wil je draaien? Is dat echt nodig of kan een ander perspectief al veel veranderen? Wat moet je loslaten? Wat moet je accepteren?

 

Wat wilde ik? En wat wilde ik niet? Dan moet je nee leren zeggen. En dan is de kans groot dat er wordt geoordeeld. Veroordeeld. En hoe ga je daar dan weer mee om?

 

Wat had ik nodig? Dat moest ik onderzoeken. Hoe kreeg ik wat ik nodig had? Welke (primaire) behoeften werden niet vervuld?

 

Wie was ik? Dat begint met je open te stellen. Kwetsbaar en eerlijk durven zijn. Geef ook je fouten toe. Nee ook ik ben niet perfect. Geluk zit in jezelf, maar je moet er wel mee blijven verbinden. En welke externe factoren zijn hiermee strijdig?

 

Na mijn vrijwilligerswerk in Peru ben ik nog meer naar mezelf gaan luisteren. Mijn opleiding tot LifeCoach gaf me zoveel energie. Ik verslond de boeken en oefeningen alsof ik was uitgehongerd. Proefexamens maakte ik met veel plezier. Ik zweefde bijna. Dit was ik. Hier lag mijn hart. Vele boeken, webinars, workshops en lezingen later wil ik ook jou het gevoel geven volledig in je kracht te staan. De beste versie van jezelf te zijn. Zit jij achter het stuur van je leven? Hoe fijn zou het zijn weer zelf de touwtjes in handen te hebben? Te doen waar je ècht gelukkig van wordt!

 

Er wordt tegenwoordig veel van je verwacht. Veel mensen voelen zich niet happy terwijl ze ‘alles lijken te hebben’ om gelukkig te zijn. 1 op de 7 mensen kamt met burn-out klachten. Dat zijn 8 ouders per klas. Dat is bijna 15% van onze samenleving. Tijd komt nooit meer terug. Maak ruimte in je agenda èn in je hoofd. Welke angst weerhoudt je tot acties over te gaan?

 

Wat wil je, wat heb je nodig en wie bèn je?

Als LifeCoach richt ik me vooral op welzijn en persoonlijke ontwikkeling. Ik help je graag om de balans te vinden tussen allerlei zaken waar een ieder mee te maken krijgt, maar waar we allemaal anders mee om gaan. Dat is mijn intentie als LifeCoach. We zijn gelijkwaardig. We zijn allemaal maar mens.

Er is zoveel moois in het leven……laat het niet aan je voorbij gaan….